31 december 2012

Tentoonstelling Indianen in de Nieuwe Kerk Amsterdam

Wij hebben voor de tentoonstelling Indianen in de Nieuwe Kerk Amsterdam 5 foedraaltjes gemaakt voor het boek "Indianen". De mooie lichtgroene kleur papier is aangeleverd door de klant.
De foedralen hebben een afmeting van 16,5 bij 16 bij 3,5 centimeter.


De tentoonstelling "Indianen. Kunst en cultuur tussen mythe en realiteit." is nog te zien tot 14 april 2013.




Luxe linnen cassette Hans Kanters

Inmiddels zijn alle luxe cassettes voor het boek en de 3 grafische werken allemaal de deur uit. Ze zijn afgeleverd bij museum Jan van der Togt in Amstelveen.

De verschillende onderdelen van de cassette zijn in elkaar gezet.


Een afbeelding van de cassette, inclusief boek en grafische werken is te vinden op de website van Hans Kanters.


14 december 2012

Mapje voor handleiding Canon EOS 40D

Voor een klant hebben we een klein mapje gemaakt waarin de handleiding van zijn camera, een Canon EOS 40D in past. Om makkelijker te bladeren en te lezen in de handleiding is de rug van het boekje weggesneden.

Verder hebben we kleine gaatjes geboord, om zo weinig mogelijk tekst weg te maken.


Van saaie koker tot een mooie bus.

Voor thuis gebruik hebben we van een saaie en verkleurde koker een mooie nieuwe bus gemaakt. De koker is beplakt met mooi rood papier welke een mooie goud/groene glans heeft.

Handig om de klei spulletjes van een kind in te bewaren.




17 oktober 2012

Sinterklaasboeken in plaats van kerkboeken

Inmiddels zijn wij klaar met het aanvullen van 1.300 kerkboeken. De flinke stapels met de kerkboeken zijn verdwenen uit ons boekbindatelier. Ze zijn allemaal terug naar de klant, die ze inmiddels heeft verspreid over diverse kerken.



Daar voor in de plaats begint ons boekbindatelier zich te hullen in Sinterklaassferen. We zijn inmiddels begonnen met het maken van het eerste Sinterklaasboek voor dit najaar. Dit wordt direct een mooi boek. Het wordt bekleed met rood leder. Het stuk leer wat we gebruiken is inmiddels binnen en hebben we op een rol gewikkeld om de vouwen eruit te halen.






Ondertussen zijn wij begonnen met het maken van het boekblok. Hiervoor hebben we grote vellen papier gevouwen tot katernen. Deze katernen gaan we later deze week naaien. Als het boekblok klaar is, zal de band van het rode leer gemaakt worden. Vervolgens zal het boekblok erin gehangen worden.


18 september 2012

04 september 2012

Een paar doosjes voor thuisgebruik.

Soms maken wij even tijd om wat spullen voor thuisgebruik te maken.


De laatste tijd rolden de sleutels en pasjes nogal door de keukenlade. Om van dit probleem af te zijn hebben we even snel 2 kleine doosjes gemaakt voor in de keukenlade.

Het ene doosje is zo’n 10 bij 15 cm, met een rand van 5 cm hoog. Dit kleinste doosje is gemaakt van gelamineerd zilverkleurig papier aan de binnenzijde en zwart/wit geruit (en ook gelamineerd) papier aan de buitenzijde.


Het andere doosje is iets groter. Deze zal ongeveer 20 cm bij 13 cm zijn. Ook dit mooie felgroene doosje heeft een rand van 5 cm hoog.


En, oh, wat zijn die doosjes voor in de rommellade in de keuken snel vol. Er moeten morgen nog maar wat doosjes gemaakt worden.


23 juli 2012

Kerkboeken

Wij zijn momenteel bezig om een serie van zo’n 1.600 kerkboeken met daarin liederen los te halen uit hun oude band. Vervolgens naaien we 2 extra katernen in het psalmboek met extra liederen.

Vervolgens wordt het geheel op maat gesneden. Daarna wordt het boekblok in een nieuwe band gebonden (inclusief kapitaalband). Deze nieuw band is voorzien van de titel „LIEDEREN”, wat door middel van foliedruk op de band is gedrukt.







01 juli 2012

Co-okbook interior 14.

We zijn begonnen met het maken van de mappen voor het Co-okbook interior 14. Aankomende week zullen we hiermee verder gaan.


Wij hebben alvast een aantal foto’s op rij gezet:





Voor meer informatie over het Co-okbook kunt u kijken op de website
http://www.co-ok.nl/.

Foliedruk.

Wij hebben afgelopen week een aantal dozen voorzien van de naam van de klant door middel van foliedruk. Dit is gedaan in witte en in blauwe inkt.


18 juni 2012

Grote platte dozen voor prenten.


Voor een handelaar in prenten hebben wij 10 dozen gemaakt. Deze dozen zullen gebruikt worden voor prenten.


Er zijn 4 verschillende maten dozen gemaakt. De grootste is zo’n 80 cm bij 60 cm. De dozen zijn bekleed met een mooi beige linnen. Aan de voorkant van de doos is een houder voor labels gemonteerd.




Een mooie klus en het resultaat is wederom om trots op te zijn!









08 juni 2012

Hermitage Amsterdam

Voor de Hermitage in Amsterdam maken wij een aantal boeken voor de tentoonstelling “Impressionisme: sensatie & inspirate. Favorieten uit de Hermitage.”.

De gedrukte bladen voor het boekblok en de band (buitenkant van het boek) krijgen wij aangeleverd. Wij maken het boekblok en de band. Daarna wordt het geheel in elkaar gezet en ontstaat er een mooi boek.





07 juni 2012

Kleurrijke mama's

Momenteel zijn we bezig met het maken van ordners “Methodiekbeschrijving Kleurrijke Mama’s” voor kleurrijke mama’s. Het eerste exemplaar is op 6 juni 2012 ontvangen door Mevrouw Kathleen Ferrier.


Op de website van kleurrijke mama’s en kleurrijke karavaan kunt u meer informatie vinden over deze stichting:
www.kleurrijkemamas.nl
www.kleurrijkekaravaan.nl


Zie de foto voor een impressie.



16 mei 2012

Hoe maak je een doos?

Wij krijgen regelmatig vragen van particulieren hoe wij mooie bekleedde dozen maken. Op de website www.xead.nl hebben wij een beschrijving geplaatst. Hier zijn ook foto’s aan toegevoegd, zodat de diverse stappen iets meer leven.


Mocht u een chique doos voor een speciale gelegenheid willen laten maken, dan kunt u ons uiteraard bellen voor een prijsopgave. Daarbij kan direct aangegeven worden wat de speciale wensen zijn, het te gebruiken materiaal en de afmetingen.


Mocht u rustig willen nalezen hoe u zelf een doos kunt maken, klik dan op de volgende link:

02 mei 2012

TomTom

Momenteel zijn we bezig met het maken van een aantal foedralen met daarin 2 mappen voor TomTom. De foedralen zijn al klaar. Nu de mappen nog. De ene map wordt met een grijze lijn en de andere map wordt met een groene lijn.

Zodra het eindresultaat klaar is, zullen we een foto plaatsen.



17 april 2012

Albert Heijn acties

De nieuwe Albert Heijn actie is van start gegaan. We gaan er over nadenken of we voor de mini artikelen een mooie doos kunnen maken. De artikelen kunnen dan netjes bij elkaar bewaard worden.

Bij een vorige AH actie hebben we een grote doos gemaakt voor een meisje van net 3 jaar, om haar Disney figuren te kunnen bewaren:


16 april 2012

Oltmans van Niekerk

We zijn bezig geweest met ordners maken voor Oltmans van Niekerk. Hier het cliché en een testdruk op een stukje linnen. Op de website van Oltmans van Niekerk is onze map terug te vinden: http://oltmansvanniekerk.nl/OvN%202020%20Vision%202013%20NL.pdf

Doos bruidspaar

Wij kregen de opdracht een doos voor een bruidspaar te maken. In deze doos zou geld gedaan worden voor het bruidspaar. Achteraf kunnen de ontvangen kaarten voor de bruiloft in de doos bewaard worden. Er is gekozen voor een blauw veloursachtig linnen. De doos heeft een afmeting van 20 bij 20 bij 20 cm. Daar is een deksel op gemaakt. Voor het geld is een envelop van dezelfde stof gemaakt. Toen de doos klaar was is er een mooie strik om gemaakt.

13 maart 2012

Onze website gaat verhuizen

Onze website http://members.upc.nl/j.denekamp18/ zal binnenkort uit de lucht gaan. Wij zullen overstappen naar een andere website.
Zodra de nieuwe url bekend is zullen we deze laten weten.