27 februari 2009

Boek Circustheater Scheveningen klaar.

Het grote boek voor het Fortis Circustheater te Schevingen is klaar.

De band is van mooi bruin leer. De rug is licht rondend gemaakt. Voor de spiegel is gekozen voor een gemarmerd papier, waar dezelfde kleur bruin als het leer in terug komt.


23 februari 2009

Serie ordners

Zeer binnenkort gaan we beginnen met het maken van een serie ordners voor een klant.

Aangezien de klant vooraf wilde weten hoe het eindresultaat er uit komt te zien hebben we vooraf een dummy ordner gemaakt voor de klant. Dit monster is als positief ervaren. Alleen wil de klant waarschijnlijk een iets lichtere kleur grijs linnen.

De oplage van de ordners is 50 stuks. Er zal grijs linnen gebruikt worden. Het logo van de klant zal op de ordners gedrukt worden met zilverkleurige inkt.

Op de rug van de ordners wordt een venstertje gemonteerd, waar een papier met tekst achter gestoken kan worden.


Inbinden afstudeeropdracht.

Wij zijn bezig met het inbinden van een afstudeeropdacht. Het boekblok wordt in een paarse band gezet.

Op deze band wordt een lila kleurig papier gelijmd waarop de titel van de afstudeeropdracht vermeld staat, samen met een plaatje.

Dit lila papier met de titel van het boek wordt ook op de rug gelijmd. Het papier is geplastificeerd alvorens het op de band wordt gelijmd.

De spiegel van het boek is dezelfde kleur papier als waar het titelblad op de voorkant is afgedrukt. Dit om een mooi geheel te krijgen.

De oplage van de afstudeeropdracht is 5.

Inbinden boek particulier.

Deze week zullen we een boek inbinden voor een particulier. De band hebben we afgelopen week al gemaakt. De tekst die we op de band hebben gedrukt zal overigens ook nog verder afgewerkt worden.

Het boekblok is ook al klaar. We moeten het boekblok alleen nog in de band hangen. De oplage van dit boek is 1 stuks.

Circustheater Scheveningen

We zijn begonnen met het maken van een groot boek voor het Circustheater Scheveningen.

Het boekblok is 30 bij 42 cm en maar liefst 10 cm dik. Er is dik stevig papier gebruikt, wat genaaid is om een extra mooi eind resultaat te krijgen.


Zodra de band gereed is en om het boek heen wordt gemaakt zullen we nieuwe foto's plaatsen.

Sinterklaasboek

Wij hebben zojuist het eerste Sinterklaasboek in 2009 gemaakt. Deze klant was bang dat hij dit jaar niet op tijd zou zijn met het bestellen van een nieuw boek. Vandaar de zeer vroege order.



Het boek is gemaakt van een donkerrode veloursachtige stof. Op de band is een kruis gemaakt en de hoeken van de band zijn voorzien van goudkleurige hoekjes zodat ze niet beschadigen.

Het boek is voorzien van een groot aantal pagina's van zeer stevig papier. De pagina's zijn genaaid. De klant kan vele jaren met dit Sinterklaasboek voor uit.



09 februari 2009

Restaureren bijbels uit 1862.

Deze week beginnen we met het restaureren van een aantal bijbels uit 1862. Deze opdracht is afkomstig van de Westzijderkerk te Zaandam. In deze kerk zijn een groot aantal oude bijbels aanwezig. Een aantal van hen zijn in een dermate slechte staat dat ze niet meer gerestaureerd kunnen worden.

Het is een zeer zorgvuldige en tijdrovende klus.

Personaliseren agenda's 2009

Voor een particuliere klant hebben wij een bestaande agenda gerestyled. Deze agenda heeft een nieuwe band en spiegel gekregen. De klant had een standaard agenda gekregen, maar wilde een mooie agenda. Er is gekozen voor een grijs linnen, met witte opdruk. De opdruk bestaat uit de initialen van de klant en het kalenderjaar.

Als spiegel is gekozen voor bedrukt papier: donker blauw/witte afdruk van the Roilling Stones. Aan de binnenzijde van de voorkant is een hoek van hetzelfde papier bevestigd, zodat hier papieren achter gestoken kunnen worden.







Daarnaast heeft deze klant een standaard vulling gekocht voor de Succes Senior agenda. Aangezien de klant deze agenda's verder nogal saai vind, wilde de klant een agenda omslag naar eigen ontwerp. Er is gekozen een oker kleurig linnen te gebruiken. Voor de spiegel is gekozen om bedrukt papier waarin ook de kleur oker terug komt te gebruiken. Verder is een elastiek door de voorkant van de band gedaan om papieren voorin de agenda bij elkaar te kunnen houden. De agenda is bedrukt met de initialen van de klant en het jaartal: JV 2009.